aktiviteter

QvinnoQraft

EN MÖTESPLATS FÖR QVINNOR

TEMAN OCH AKTIVITETER

 

NADA BEHANDLING

 

Vi som arbetar på Qvinnoqraft har blivit certifierade NADA akupunktörer och vi har nu möjlighet att erbjuda NADA behandling här på Qvinnoqraft!

NADA behandling är en behandlingsform där man använder sig av akupunktur i öronen för att stimulera nervbanorna och förändra energiflödet i kroppen.

NADA är en komplimenterande behandlingsform och kan vara till stor hjälp vid ex behandling av olika beroenden, om man lider av ångest, känner sig stressad osv det är en bred behandlingsform som kan hjälpa mot det mesta och det är väldigt iduviduellt, från person till person vilken effekt behandlingen har.

Droppa in på en kopp kaffe, prata med oss, låna telefonen, pyssla. Om du bara vill komma in och lägga dig på soffan med en filt över dig så är det också helt ok. Vi kan erbjuda avslappning genom mindfulness också.

Om du däremot är full av energi, har några idéer och tankar så kan du även göra dig delaktig på olika vis. Vi har ett öppet klimat på qulan där vi kan hjälpa varandra att utvecklas och lära oss nya saker.

 

 

 

Behandlingen görs i lugn, stillsam och rogivande miljö där patienten kan slappna av under tiden som nålarna sitter i. Behandlingen tar i snitt 45 min till 1 timme per tillfälle och det är en behandling som pågår i ca 3 månader för att nå önskad effekt. de 2 första veckorna av behandlingen så är det bra om man kan komma in på behandling i alla fall 2 gånger i veckan och sen allt eftersom kan man trappa ner och boka behandling med lite längre mellanrum.

Om du känner att du är intresserad av att få NADA behandling eller bara vill veta lite mer om det så är du varmt välkommen in till oss på Qvinnoqraft för att prata och läsa lite ur vår brochyr och skapa en helhetsbild!

Mindfulness

 

Mindfulness - medveten närvaro är en västerländsk meditations- och terapimetod som har sitt ursprung i öst, bl.a. ur Buddismen.

Mindfulness är en beprövad metod som hjälper dig att ta kontroll över negativa, destruktiva tankar och känslor!

mindfulness minskar stress och oro och höjer medvetenheten i din vardag, genom att skapa bättre förståelse och balans i ditt liv.

Med mindfulness lär du dig att vara här och nu!

Du lär dig att uppleva nuet i stunden utan att tolka eller förvränga det du upplever, utan att se bakåt eller framåt...

Att bara vara här och nu genom att koncentrerat observera dina tankar och sinnesintryck.

Nyckeln till framgång med mindfulness är att du lär dig släppa taget om ditt ego ch lär dig acceptera allt som det är, att inte vara dömande men även inte vara slav under dina ofta automatiserade tanke- och känslomönster

Stick-kurs hos oss?

 

Vi på Qvinnoqraft har tänkt starta en stickkurs inom kort. Vi undrar hur många som är intresserade av att komma o lära sig sticka eller du som redan kan får vara med. Kursen kostar inte er ngt men materialet får ni stå för själva. Välkommen att få vara med i grupp för stickning och fika-stund. Hör av er till oss o anmäl så startar kursen så fort vi har fått ihop en grupp.

Vill du lära dig att virka mormors-rutor?

 

Hör av er till oss via mail eller telefon om ni är intresserad av att vara med på virk-kursen. Vare sig om ni vill lära er eller redan kan virka så är ni välkomna till gruppen för trevlig stund med fika! Så snart vi har fått ihop några st så startar kursen.

Nåltovning!

När man nåltovar så använder man sig utav kardat ull i valfria färger, en mjuk nåltovningsplatta eller en bit skumgummi och nåltovningsnålar. Det finns även handtag till en eller flera nålar, men det är inte en nödvändighet.

Att nåltova kan vara väldigt rogivande och man får även möjligheter att visa sin kreativa sida eftersom att nåltovning är en väldigt mångsidig konstform, man kan göra nästintill vad du vill!

Om du är intresserad av att test på nåltovning tveka inte ring till oss och anmäl dig!!

Pyssel-grupp

 

Qvinnoqraft startar en pyssel-grupp där ni kan få vara med och pyssla lite med olika pyssel samt fika till. Tid meddelas senare när vi vet att intresse finns hos er.

Adress: Strömsgatan 7, 593 30 Västervik, Telefon: 076-1399568 Organisationsnr: 802477-0276Copyright @ All Rights Reserved