Bloggen

QvinnoQraft

EN MÖTESPLATS FÖR QVINNOR

VÄLKOMMEN TILL VÅRAN BLOGG

Om bloggen!

Vi på QvinnoQraft och Tjejjouren har nu börjat blogga.

Bloggen kommer att handla mycket om självkänsla, självförtroende, Psykisk Ohälsa och Mobbning och massor andra saker som är bra att läsa och lära sig om!

 

Vi kommer även att lägga ut aktiviteter vi gör eller ska göra samt utflykter sen saker som vi gör och även lite info om massagen och nada behandlingen vi har !

 

Detta kommer vara en lärorik blogg och även en blogg där folk själv kan känna igen sig och få tips och råd om vissa saker sedan vad vi på QvinnoQraft gör och även vad Q-Viks Tjejjour gör.

 

Hoppas ni tycker detta ska bli intressant och roligt att läsa!

 

Varmt Välkomna och njut av läsningen :D

 

Första inlägget

Har du blivit slagen av din partner?

Det är aldrig ditt fel när din partner slår, oavsett om du stannar kvar i förhållandet eller lämnar din partner. Och det är aldrig för sent att göra slut. Du har rätt att bli älskad och respekterad och ingen ska behöva leva med våld eller hot.

Oftast tar det ett tag innan misshandeln startar, våldet är inte det första som händer i ett förhållande. Några tydliga varningssignaler brukar vara att förövaren är svartsjuk och kontrollerande. Ofta är misshandeln psykisk till en början. Förövaren försöker förändra dig och bryta ner din självkänsla.

Ofta är den som misshandlar kärleksfull i ena stunden, men aggressiv i nästa stund. Man brukar säga att förövaren växlar mellan kyla och värme för att göra sin partner osäker. Ibland går den psykiska misshandeln över till att också vara fysisk och till sist behöver den som misshandlar bara ge dig en blick för att du ska bli rädd och försöka lyda honom eller henne.

Misshandeln kan också vara att lägga någons medicin där hon inte hittar den eller att klä någon som inte kan klä sig själv i för kalla kläder. Tjejer som har olika typer av funktionsnedsättningar kan vara extra utsatta i relationer där partnern misshandlar, eftersom det kan vara svårt för utomstående att upptäcka. Många tänker kanske att det måste finnas blåmärken när det handlar om misshandel, men det är fel.

Processen då våldet blir vardag och så småningom känns ”normalt” brukar kallas för våldets normaliseringsprocess. Det kan ses som att den som utsätts anpassar sig efter förövaren som en överlevnadsstrategi, även om hon egentligen vet att det inte är ”normalt” att våld ingår i en kärleksrelation.

Det är inte alltid lätt att lämna någon som slår. Kanske står familj och vänner runt omkring dig och skakar på huvudet åt att du inte tar tag i situationen och sticker. Men många tjejer som misshandlas av sin partner älskar honom eller henne och hoppas att våldet ska sluta. En våldsam partner som blir lämnad kan hota med mer våld eller självmord.

Men det finns hjälp och stöd att få!

Kvinnojourer finns på många ställen i landet. Ofta har de boenden där du kan få stöd om du känner dig rädd. Tjejjourerna finns också för att ge dig stöd eller hjälpa till med att göra polisanmälan när det är dags.

 

 

Egen berättelse om hur det är att bli mobbad

Jag ska börja berätta från ett eget perspektiv hur det är och känns att bli mobbad och hur allt kan börja. Mobbning sker överallt på skolan, jobbet och även hemma. Mobbing sker både psykiskt och även fysiskt. Jag ska nu börja berätta om hur jag själv blev mobbad vad som gav mig för konsekvenser

När jag började skolan så var jag väldigt osäker i mig själv och vågade riktigt inte stå på mig och säga vad jag tyckte och tänkte och det gav mig väldigt stora konsekvenser. Det började tidigt i skolan när dem märkte att jag var väldigt osäker så dem började kommentera dumma saker om mina öron tillexempel som var då utstående och sen kommentera dem med onödiga saker så som

-Vad fula kläder du har på dig

-Hur ser du ut

-Jävla elefant gå och flyg iväg istället

Sådana saker påbörjade processen jag vågade inte riktigt säga ifrån jag höll med dem jag började må psykiskt dåligt då dem kommenterade om mitt utseende då jag själv visste att det stämde så jag började tejpa in mina öron började klä mig i en annan stil allt för att bara passa in så dem slutade. Men det bara fortsatte och det vart bara värre och värre eftersom jag inte vågade stå på mig jag hade sådant dåligt självförtroende så jag höll med dem själv så dem fortsatte och det vart som sagt värre mot slutet så började dem putta på mig och frysa ut mig och hängde efter mig hem och skrek dumma saker cyklade på mig slet mig i håret drog i mina öron men jag ställde mig alltid upp och då slog dem mer men jag ställde mig upp igen för att just visa att jag inte faller men till slut så gav mig en dag så låg jag bara kvar där och titta upp i himlen och ville bara dit för då så slapp jag smärtan. Men på något sätt så vände det och jag vart mer att jag ställde mig upp och tänkte att dem ska fan inte vinna dem ska inte lyckas med de dem försöker med. Så Jag vart mer hatiskt mot människor som kommenterade saker om mig och min familj jag började stå på mig mer och vågade säga ifrån. men på fel sätt jag började slå tillbaka för det vart min grej att skrämma dem med hot eller slag och det är något jag ångrar nu för våld löser ingenting. Men när man har vart mobbad i så lång tid om så dumma saker så växer ett hat jag började hata allt i min omgivning och även mig själv. Så jag började banta ner mig något kopiöst jag gick ner från 58kg-42kg på 2 månader jag åt inte och om jag åt så spydde jag bara för jag fick höra ordet

-Vad stor du har blivit

Som kanske var ett skämt men jag tog åt mig så nästan hela min värd rasade. Men jag hade 1 räddning i livet och det var hästar. Det låter konstigt men jag var så galen i hästar och det var där jag fick min bekräftelse att jag dög. Men min rädsla och hat fanns kvar mot sådana som mobbade dem förstörde andras liv för de gör ont att bli mobbad man känner sig inte behövd eller värdefull man känner sig som smutsen under sina skor.

Och det är svårt att våga säga ifrån 5-10st som stor i en ring och säger dumma saker skrattar och slänger runt ens väska det är svårt att säga ifrån och jag vet att man söker stöd och bekräftelse och det är där många ungdomar/ vuxna hamnar fel för dem kommer in i fel umgänge och börja hålla på med så som alkohol och droger och även brottslighet allt bara för att bli hörd och bli respekterad. Som tur är var inte jag där jag tog aldrig droger eller alkohol men jag umgicks med sådana umgängen för att just känna mig hörd och accepterad. Men genom åren som gick lärde jag mig att jag duger som jag är och jag behöver inte alls visa att jag duger för andra så dem tycker om mig. Jag började därför stå upp för mig själv och säga ifrån när jag tyckte saker och ting inte var okej visst jag förlorade några vänner men dem som gilla mig för den jag var och den jag är idag står kvar och de tycker jag är sanna vänner. Jag kräver inte att jag ska ha 10 vänner det räcker med 1 jag ser att hellre ha några sanna vänner än 10 falska.

Idag är 19 år är fast anställd och älskar mitt jobb jag har inte så många vänner men det bryr jag mig inte om för jag vill ha äkta vänner inte falska. Jag har en underbar familj och min underbara häst. Jag står fast vid att mobbning ska slutas upp. Alla är vi olika men för det ska ingen behandlas på ett speciellt sätt. Jag säger såhär ALLA är lika mycket värde oavsett kön, kultur eller läggning.

 

 

Adress: Strömsgatan 7, 593 30 Västervik, Telefon: 076-1399568 Organisationsnr: 802477-0276Copyright @ All Rights Reserved